.

.
Hello readers , I'm Nurul Shahratul Iman binti Roslan or for short Shara. Thanks for reading this blog. After you read please click button 'follow' and 'like' okay. And I'll follow your blog back. For followers that don't have link at their profile , I'm sorry because I can't follow you back. Thanks for your understanding.
With love Shahratul Roslan
__________________________________
SUKA BLOG SAYA ? JOMM LIKE :)
____________________

Monday, 12 December 2011

FAMILY DAY AWESOME !

Hello readers !

Wahh , satu badan sakit sebab pergi Port Dickson untuk meriahkan family day ni. Macam-macam aktiviti kitaorang buat. Memang happening habiss lah ! Now , kite nak cerita tentang aktiviti-aktiviti yang kitaorang sertai. Bace slow-slow and relax okayy :)

9.00am : Kita letak barang dalam van besar. Dalam van tu family kite lima orang dengan family Mak Ngah kite empat orang. So , total sembilan orang. Driver dia ialah Abang Poji kite aka anak Mak Ngah. You know what ? Van tu memang besar gila-gila. Kalau korang tengok comfrim terkejut beruk. Seriously , BESAR ! Masa nak naik van tu kite , akak kita and cousin kita Nabila duduk dekat belakang. Then , mak kite and mak ngah duduk tengah-tengah and angah kite with abang Iwan duduk depan. I mean , belakang tempat pemandu. Faham kan ? Alang kite and Abang Poji duduk dekat depan sekali. Hamboii ! Dalam van tu memang meriah gila plus dengar radio sambil nyanyi. Mak-mak kite pun join sekali. Memang sporting habiss ! Dalam perjalanan pergi ke Port Dickson , kami tengok saudara-mara yang lain ikut dari belakang. Ada jugak yang dekat depan. Wahh , dah macam konvoi pulak kite tengok. After one hour I think , kitaorang berhenti dekat Petronas. Kak Lang suruh kami semua berkumpul dekat situ. After that , kitaorang semua meneruskan perjalanan.

12.00pm : Yeyyy ! we are in Port Dickson ! Woot woot. Ramai gila lah dekat sana. Ada yang kenal , ada yang tak kenal. Yelahh , dah lama tak jumpa kan. Lagi-lagi dengan anak buah kite. Dah lah ramai , kecik-kecik pulak tu. Mase dulu dorang baby lagi , but now dah besar sikit. So , tak cam sangat lah kan. Btw , dorang comel sangat-sangat ! Rasa nak cubit-cubit je. Hee. Okayy , lepas kitaorang sampai tu kitaorang di bahagikan ahli-ahli yang akan duduk dalam bilik. Kite , mak and kakak duduk dengan kak ngah and anak perempuan dia.

1.00pm : Kita orang menjamu selera di bawah pokok-pokok rendang. Haha , macam berkelah pulak. After that , kitaorang masuk bilik masing-masing untuk rehatkan diri and solat zuhur. 

3.00pm : Games start ! Hee , banyak acara yang best-best. Semua orang wajib mengambil bahagian. Tak kira kecik , besar , tua , muda. Wajib okayy ! Nah korang tengok je lah gambar-gambar ni okayy :)


Acara kanak bawah 7tahun. Sorry tak ingat nama acara ni.

Acara kanak-kanak 7-12 tahun. Sorry tak ingat nama acara ni.

Acara orang dewasa. RODA GERGASI !


Acara emak-2. AHHHH...CUNNYA !










Acara untuk AJK Sukan. Tak ada dalam senarai.


Haa , itulah dia acaranya. Actually , ada acara untuk remaja but sorry guys gambarnya takde. Ape-ape pun , kitaorang happy dengan game yang telah di aturkan ini.

4.30pm : Kite , kakak and nabila pergi pantai. OMG ! Memang panas gila dekat situ. Rasa nak terbakar kulit ni. Actually , dah terbakar pun :( After a few minute , my mom text me. She said " adik , kak lang ajak main bola tampar." Ohh yess ! Ni lah saat yang di nanti-nanti kan. Then , we decide to play bola tampar. Berlari berkejaran kitaorang naik atas untuk main bola tampar. Haha. But , nabila taknak join. Tak reti main maybe. Bila sampai je dekat tempat bola tampar tu , kitaorang terus sambar bola ! Haha. Lantak lah penat ke tak. Memang tak kesah langsung sebab excited nak main punya pasal. Ishh ishh ishh. Lepas main , kitaorang semua siap-siap nak pergi pasar malam teluk kemunting.

6.30pm : Going to Pasar Malam Teluk Kemang. Wahh , rambang mata kite tahu ! Banyak barang yang cantik and murah. Kitaorang pun jalan-jalan dekat sana. After 25 minute , mak ajak kite pergi petronas sebab  mak teh nak beli pampers untuk cucu dia. Ohh , so sweet. But , kenapa kena heret kite sekali ? Kite baru nak cuci mata dekat pasar malam tu. Spoil lah mak ni. Urggghh ! Tapi anak tak boleh melawan cakap mak kan kan ? So , pergi je lahh.

7.35pm : Kitaorang balik. Kite dapat beli seluar pendek je. Hmmm , sedih gila ! Masa nak balik tu , kereta memang banyak gila-gila. Takut lah ! Even , bukan kite yang bawak van tu. Hahaha. 

8.00pm : Semua kena masuk dewan untuk sesi memberi hadiah. Tak sangka , mak kita menang dalam acara AHHH.. CUNNYA ! Ohh mak , you're beautiful ! Abang-2 kite pun dapat hadiah jugak untuk acara AJK Sukan. Alang first and angah second. You so great broo ! And aku ? Hmmm , memang betul-2 sedih ! Aku tak menang ape-ape pun ! Lucky draw pun tak dapat ! Errrgghhh , gerammmmmnyaaa !

10.00pm : Kite , kakak , mak , mak ngah and nabila plan nak pergi tengok abang-2 memancing ikan. But , mak kite tak jadi pulak nak pergi sebab dia penat. Takpe lah mak , adik paham mak tak boleh penat-2 sangat. Masa pergi tengok dorang memancing , rasa boring gila. Ergghh ! But , i saw two boys there. Ohh , handsomenya ! Dalam kami lepak-2 dekat tepi pantai tu , nabila ajak naik atas. Yeahh , i know dia sudah boring. Same like me. Then , kami decide nak lepak dekat atas.

12.30pm : Angah kite ajak pergi tangkap ketam ! Heee , excited kot. Dia cakap air dah surut , so senang nak tangkap ketam. But , yang kami dapat hanya lah anak ketam. Never mind , janji ketam. Hehe. Lepas kitaorang tangkap 'anak ketam' , kite , nabila , irfan and mak ngah pergi swimming pool. Mandi-manda dekat sana. Cuba bayangkan pepagi buta mandi dekat pool ! Haha , sumpah lawak. Sampai abang guard usha panas dekat kitaorang. Haha , sorry bang. Janji tak buat dah.

3.00pm : Kami masuk bilik masing-2 and tidur !

Esoknya , lepas breakfast kami pergi mandi dekat laut. Yeahhh , best gila. Siap naik banana bot lagi tu. Thanks for mak , makcik-2 and pakcik-2 sebab payung kitaorang semua. Ramai gila yang naik. Termasuk lah  anak-2 buah kite yang kecik-2 tu. Hee , kite suka bila abang banana bot tu dajal kitaorang ! Masin mulut aku sebab telan air laut tu. Like jerrkkk ! Haha.

12.00pm : Check out ! And lunch sebelum balik. Lepastu , setengah dari kitaorang semua plan nak pergi Melaka ! Yeayyy , kite suke kite suke ! Banyak betul aktivitinya. And banyak kali jugak kitaorang berhenti nak beli makanan dekat gerai tepi-2 jalan tu. Hehe. Mula-2 kami nak pergi Bandar Melaka. But , tak jadi sebab jam teruk ! So , we all decide untuk pergi expo tu je. Hmm , okay lah jugak. Dapat jumpa AG and Kireenn ! 

5.30pm : kitaorang semua balik rumah sendiri. Penat gila ! sampai dekat rumah pukul 8pm. Hmm , sakit satu badan ! Anyway , kami happy sangat-sangat even , sakit satu badan.

p/s : search anak buah dekat FB :) *sorry if ada tersalah tulis !

YOU MAKE MY LIFE WORHTWHILE, IT'S ALL ABOUT YOU.

No comments:

Post a Comment