.

.
Hello readers , I'm Nurul Shahratul Iman binti Roslan or for short Shara. Thanks for reading this blog. After you read please click button 'follow' and 'like' okay. And I'll follow your blog back. For followers that don't have link at their profile , I'm sorry because I can't follow you back. Thanks for your understanding.
With love Shahratul Roslan
__________________________________
SUKA BLOG SAYA ? JOMM LIKE :)
____________________

Sunday, 6 November 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat islam.

wahhh ! rendang , lemang , ketupat , kuah kacang , kuih-muih , dan dodol semua ada ! but the true is rendang dengan lemang je yang ada dekat rumah aku. wahaha. lawak tak ? lawak tak ? kayy , fine tak lawak. *ape kena lah tanye then jawab sendiri. GILA !

okay stop about that. aku nak cerita zaman muda-muda aku dulu. eh , bukan-bukan. correction : zaman kanak-kanak aku dulu. haaa , aku ingat lagi bila nak sambut hari raya adidilahda dulu. bukan main meriah lagi ! masa kecik-kecik excited je nak pergi tengok lembu. sampaikan bawak rombong 'cik kiah' semata-mata nak tengok lembu. bila aku fikir balik , ape yang best tengok lembu tu ? nak kata cantik , tak lah cantik sangat. nak kata cute , perhhh jauh sekali. aku lagi cute kot. haha. dah perasan pulak ! kayy sambung balik. masa nak tengok lembu , aku ingat lagi mak aku cakap "JANGAN PAKAI BAJU MERAH , NANTI LEMBU TU KEJAR". Haaa , aku pun mati-mati pergi percaya cakap mak aku tu. then , pergi tukar baju warna lain sebab takut lembu tu kejar. bila dah besar ni , aku tanya mak aku. "BETUL KE LEMBU TU KEJAR KALAU PAKAI BAJU MERAH ?" then bila dengar jawapan mak aku , aku rasa kecewa sangat ! sampai hati mak aku tipu aku. lepas tu boleh pulak mak aku cakap " yang kau pergi percaya siapa suruh ?". heshh , mak aku memang lah ! suka mempermainkan golongan kanak-kanak yang lemah macam aku ni.
tapi bila ingat balik cerita dulu-dulu , aku rasa nak gelak sampai terguling ! aku rasa banyak benda yang pelik aku buat masa aku kecik-kecik. eleh , korang pun mesti pernah buat benda pelik jugak kan kan ? bukan mase kecik je , mase besar pun sama je. Ahah !

p/s : if someone says you are "stupid" , just laugh and say "you also stupid , because Allah create you as a human same like me" :)

YOU MAKE MY LIFE WORHTWHILE, IT'S ALL ABOUT YOU.

No comments:

Post a Comment