.

.
Hello readers , I'm Nurul Shahratul Iman binti Roslan or for short Shara. Thanks for reading this blog. After you read please click button 'follow' and 'like' okay. And I'll follow your blog back. For followers that don't have link at their profile , I'm sorry because I can't follow you back. Thanks for your understanding.
With love Shahratul Roslan
__________________________________
SUKA BLOG SAYA ? JOMM LIKE :)
____________________

Thursday, 7 June 2012

BUAT SAHABATKU.

Assalamualaikum.
*muka sedih*

Tadi aku online facebook then chila tegur aku. Seriously, rindu setengah mati dekat dia. Dia lah classmate aku, dia lah bestfriend aku, dia lah tempat aku mengadu nasib, dia lah tempat aku menangis meraung. Rindu amat dekat kau weh! Kami chat, kami borak macam-macam. Last-last dia kata macam ni.


Siapa tak sedih kalau besfriend kita nak pindah kan? Lagi-lagi secara mengejut. Nasib baik aku takde heart attack tau. Even dia kata tak tentu lagi pindah ke tak, aku still nak menangis. Kalau kau dah pindah nanti, siap nak teman aku makan ayam berempah buatan acik kantin tu? Siapa nak dengar aku membebel masa cikgu tengah mengajar? Dekat siapa aku nak mengadu nanti? Dekat siapa aku nak bertepuk tampar? Dengan siapa aku nak main badminton masa pendidikan jasmani nanti? Chi, jangan tinggalkan aku sorang-sorang dekat sekolah tu. Nanti budak lelaki buli aku, siapa nak back up aku kalau kau takde? Nanti aku rindu dekat kau macam mana? Aku ni nampak je gangster besar, tapi dalam hati ada taman bunga ros tau. Kau pun tahu kan aku macam mana? Dulu kita pernah janji nak sambung belajar sama-sama. Duduk sama-sama. Berjaya sama-sama. Sekarang apa jadi? Please jangan kata yang kau dah lupa semua tu. And, aku ingat lagi masa exam baru-baru ni. Orang lain sebok study, kita buka buku tapi main reka-reka nama anak. Aku tak nafikan yang kita memang gedik gila masa tu. Siap fikir nak suruh anak kita panggil apa nanti. And, kau simpan nama anak kau tu kan? Aku tahu, aku nampak. Bila fikir balik semua benda yang kita dah buat sama-sama, memang laju air mata aku ni nak mengalir. Dan paling aku tak boleh lupa masa aku muntah sebab keracunan makanan dulu. Kau yang tolong aku. Tolong ambilkan beg aku masa aku nak balik. Ahh, sedihnya bila ingat semua tu. Chi, aku harap kau takkan pindah. Please stay dekat sekolah tu. Lagi berapa bulan je nak spm kan.  Kita habiskan spm tu sama-sama okay. Kita study sama-sama. Kita berjaya sama-sama. Please! Hmm, emosionalnya aku hari ni. Okaylah, air mata aku dah banyak ni. Nak cari tisu. Bye semua.
      



YOU MAKE MY LIFE WORHTWHILE, IT'S ALL ABOUT YOU.

3 comments:

  1. Awh this is so sweet sayang. Betul ke chi nak pindah ni? Shara, insya'allah everything is gonna be okay. Please be strong, pindah ni mmg sedih. Ya dh rasa dah.. If shara sedih chi kena pindah, ya cnfirm 100% yg chi pun akan lagi sedih.. I know chi very well. Let's pray for it kay sayang? Dnt cry, *hulur tissue. I just love both of you..

    ReplyDelete
  2. Sedih sangat ni ya. Dulu shara hilang ya, now chi pulak. Why semua ni jadi dekat shara? Why!

    ReplyDelete
  3. Baby, InsyaAllah chi tak pindah :') Jangan risau ye.

    ReplyDelete